Full fart i Frölunda

Det är full fart i Scandinavium och för Frölunda Indians. Med halva serien spelad så har man inte gjort speciellt många besvikna, och konstigt vore väl det, för Frölunda är såhär långt tvåa i serien.

Frölunda

Skellefteå och Frölunda bäst hittills

Nog för att det till en början var lite svajigt med både tidiga toppar och dalar för Frölundas mannar, men med halva serien spelad så har saker och ting stabiliserats och Frölundas stabila nivå ser ut att vara i toppen av tabellen. Idag är det endast suveränerna Skellefteå AIK, klubben som förlorat halva laget tills denna säsong, som trots detta är överlägsna serieledare.

Skellefteå ligger i skrivande stund på 59 poäng, vilket är 7 poäng före Frölundas 52. Ytterligare fyra poäng ner är det till trean HV71 som likt FHC blandade och gav under inledningen av säsongen, men har också de stabiliserat sitt spel. Och det verkar som att det är dessa tre lag samt möjligen Linköping och Växjö i sina bästa stunder som får hållas som favoriter för resten av denna säsong. Framförallt just Skellefteå och Frölunda som spelbolagen verkar eniga om är de två lag som har bäst chans att vinna Le Mat till våren.

Örebro härnäst för Frölunda

Frölundas nästa match i SHL spelar man mot Örebro på bortaplan i Berhn Arena, en match som man hoppas komma på rätt spår igen efter en liten dipp i formen. Och senaste matchen, som var mot IFK Helsingfors i CHL såg ut att vara ett steg i rätt riktning efter måltorkan i de tre tidigare SHL-matcherna, där man bara mäktade med två mål. I matchen mot Helsingfors så blev det det dubbla och lite till eftersom slutresultatet blev 5-2 till Göteborgslaget. Örebro, som är något av säsongens positiva överraskning har en positiv trend och är svårslagna på hemmais, så det blir nog en hård kamp om de tre poängen.