Hitta din träningsform

Att röra på sig är viktigt för oss alla. Det gäller att hitta någon fysisk aktivitet som passar den livsstil som man lever. Vissa gillar att springa medans andra trivs bäst på gymmet.

Nu kanske du inte behöver träna likt en hockeyspelare men många delar kan appliceras på den egna träningen som man utför. Det gäller att hitta den träningsform som man tycker passar bäst och som fungerar bäst för dig. Att träna kondition är viktig för alla, även hockeyspelare. Att förbättra sin kondition gör att man orkar med mer både på fritiden och i vardagens arbete. Med ökad kondition så orkar du träna mer också.

Vill du komma i form och aldrig eller har lite erfarenhet av träning så gäller det att börja lugnt och försiktigt när du börjar träna. Börja med att bygga upp din kondition så att det inte känns allt för jobbigt med träningen. Allt eftersom du får bättre kondition så kommer du att känna hur enklare all träning blir. Det är då du kan öka på och springa längre, eller hur du nu konditionstränar. Det kan kännas motigt emellanåt och om ni är några som tränar tillsammans så får ni peppa varandra att hålla igång.