Rätt utrustning för hockey

Hockey equipment

Hockey är en av de sporter där flest personer skadas varje år vilket gör det extra viktigt att använda rätt sorts utrustning som kan skydda dig mot olyckor och liknande. I texten nedan så kan du läsa om vilken sorts utrustning man bör använda om man funderar på att börja spela hockey.

De viktigaste delarna av utrustning är så klart de olika skydden som kan skydda dig från att skada dig själv. Jämfört med fotboll så använder man mycket mer skydd i hockey för att allmänt kunna skydda kroppens olika delar. Det är väldigt vanligt att använda skydd för armbågen samt knä och benskydd av självklara anledningar men också axelskydd för att skydda överkroppen mot tacklingar och liknande.

När du väljer ut skydd så är det viktigt att välja skydd som passar dig och se till att de varken är för små eller för stora. Om skydden du använder är för stora eller för små så skyddar de inte dig på ett optimalt sätt. Ett annat sorts skydd som är extremt viktigt i hockey är hjälmen och visir. Precis som med de andra skydden så är det viktigt att hitta en hjälm som passar och som inte är för stor.

Att välja en passande hockey klubba kan vara svårt då det är många saker som spelar in i hur lång klubban ska vara. Det kan vara allt från längden på dina armar och ben till grepp och armstyrka. Det är oftast ett bra val att ta hjälp från en expert som kan avgöra vilken sorts klubba som passar just dig.

Att välja ut skridskor kan också vara lite knepigt då det beror på spelarens vikt och styrka. Det är också viktigt att skridskon passar på foten och sitter åt ordentligt. Om skridskon är för stor eller för lös så tappar spelaren oerhört mycket styrka och balans.