Det svenska hockeysjälen

Ung hockeysupporter

Vart du än befinner dig i vårat avlånga land är det praktiskt taget omöjligt att inte finna rätt på någon brinnande hockeyeldsjäl, fanatiskt hockeyfan, stöttande hockeyförälder, eller kämpande knattelag, där hockeyns hjärta pulserar med full kraft. Hockeyn är minst sagt lika utbredd som ingrodd i den svenska myllan och en sport som många svenskar hyllar och är stolta över. Både den som spelas idag och den som ligger bakom oss i historien.

Människor med olika synsätt, religion, politisk inriktning, ekonomiska förutsättningar, samt etnisk härkomst, kommer genom hockeyn sig samman och finner genom den en gemensam grund att stå på. Plötsligt är små och egentligen oviktiga skillnader praktiskt taget bortglömda, när två motpoler upptäcker att man delar ett gemensamt intresse som man kan uppskatta tillsammans.

I Sverige har detta alltid varit en av grundpelarna som burit upp ishockeyn och tagit den till dess nuvarande ställning. Tittar man längre tillbaka i historien fanns på den tiden heller inte samma utbud av tv-program eller tillgången till internet, något som gjorde att vi i mycket större grad uppskattade de matcher som spelades och flockades till dessa. Det var nog i än större grad; ”the talk of the town”, än vad det är idag.

Hockeyn är minst lika accepterad, uppskattad och omtyckt inom bettingvärlden. Många kombinerar här sitt spel och sport intresse och kryddar gärna matcherna lite extra, utan att för den skulle tappa kontrollen och gå över styr med sitt spelande. Det är oerhört vanligt med dagliga speltips på antingen elitserien eller NHL, som följs utav mängder av hängivna hockeyfans när vi väl nått den tiden på året att ruljansen åter dragit igång. Tycka vad man vill om detta men i nuläget går sportvärlden, media och spelbolagen minst sagt tätt i hand, något som gynnar både företagen, klubbarna, spelare och i slutändan de hängivna fansen.