Hockeyvåren 2015

Just nu är ishockeyn, åtminstone i Sverige, inne i ett mycket spännande skede med ett avgörande i både SHL och övriga serier. Dock finns det ju mycket övrigt att njuta av under hockeyvåren 2015, något vi tänkte titta lite närmare på här.

Hockey De närmaste veckorna kommer som sagt att bli högintressanta för alla hockeyfans. I dagsläget återstår endast sex omgångar av SHL, sista omgången spelas torsdag 5 mars och därefter inleds SM-slutspelet. Av Allsvenskan återstår endast fyra omgångar, där sista omgången spelas på lördag, 28 februari.

Även om svensk hockey givetvis är intressant är det ju dock mot NHL man ska vända blicken för riktigt bra hockey. Framför allt NHL-slutspelet, eller Stanley Cup som det också heter, är kanske det bästa man kan se vad gäller hockey. Stanley Cup inleds i mitten av april och pågår sedan till början av juni.

En hockeyvår är ju inte komplett utan ett VM. Årets turnering spelas i Tjeckien mellan 1 och 17 maj, där Sverige faktiskt inleder mot värdnationen på O2 Arena i Prag. Övriga länder i Sveriges grupp är bland andra Kanada, Schweiz och Lettland.