Frölunda vs Leksand

Det var inte särskilt svårtippat i SHL då tabelltvåan ska möta jumbolaget. Det enda som möjligen talade emot Frölunda var att de hade bortamatch, men på pappret var Frölunda så pass överlägsna att det inte borde spela någon roll.

Leksand och Frölunda match

Veckan innan matchen var det landslagsuppehåll och Frölunda hade spelat två tuffa matcher i Champions Hockey League där de spelat mot Tampere med resultatet 4-2 vilket gav dem en semifinalplats. Leksingarna hade däremot vilat en vecka, var det en fördel eller en nackdel? Av spekulationerna i pressen att döma så var det en fördel att ha spelat veckan innan, man hade ångan uppe så att säga. Leksand skulle behöva en längre startsträcka, spekulerades det. Till Leksands fördel talade att de, trots att de innehar sistaplatsen i tabellen, har vunnit fyra av de sju senast spelade matcherna.

Frölunda var inte oväntat favorittippade hos flera spelbolag, som gav skapliga odds på Leksand. Nu blir det inte alltid som man tror.

Då matchen drog igång på Luciadagen visade Leksand att de hade både ork och vilja att ge Frölunda en match. Den första perioden gick därför inte alls som väntat. Frölunda drog igång som väntat men Leksand var även de pigga och tog matchen. En bit in i perioden kunde Leksands Brian Connelly sätta pucken i mål bakom Frölundas målvakt som var skymd vid tillfället. Det blev periodens enda mål.

I den andra perioden hettade det till och Frölunda satte ordentlig press på Leksand. Då drabbades hemmalaget av två utvisningar och i spelet 5 mot 3 blev det för tufft för Leksand. Efter bara 24 sekunder hade Frölunda kvitterat till 1-1. Resten av utvisningstiden höll dock Leksand tätt bakåt.

Den tredje perioden blev helt mållös. Det blev förlängning eller Sudden Death som det kallas. Nu hade hemmalaget medvind och genom Tomi Sallinen som kommit fri kunde Leksand vinna hela matchen med 2-1.